Тимошенко сподівається, що Китай допоможе економіці

Понеділок, 22 червня 2009, 19:28

Україна та Китай пожвавлюватимуть співпрацю в усіх сферах економіки.

Про це прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила у понеділок під час зустрічі з делегацією Китаю на чолі з президентом Всекитайського комітету сприяння міжнародній торгівлі Вань Цзифєєм, повідомляє прес-служба уряду.

"Україна дуже сподівається на те, що ваш приїзд активізує нашу співпрацю в частині інвестицій Китайської Народної Республіки в українську економіку", - зазначила Тимошенко.

За словами прем’єра, зараз в країні розбудовується низка інфраструктурних проектів до проведення Євро-2012. Тимошенко зауважила, що сторони також можуть мати спільні проекти в паливно-енергетичному комплексі та в освоєнні корисних копалин в Україні.

Зокрема, Тимошенко заявила, що китайські компанії зацікавлені у вкладенні своїх інвестицій в будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва, а також низки мостів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ряд китайських компаній готові прийти в Україну з власними інвестиційними ресурсами й те, що ми почули на нашій спільній зустрічі, це те, що головну зацікавленість і власне бажання співпрацювати викликають проекти будівництва великої кільцевої дороги навколо Києва, а також мостових переходів через Дніпро, що може полегшити рух транспорту в Києві", - сказала прем'єр.

У свою чергу, президент Всекитайського комітету сприяння міжнародній торгівлі Вань Цзифєй зауважив, що китайські компанії, представники яких входять до складу делегації, готові співпрацювати з Україною в усіх галузях економіки, зокрема, в машинобудуванні, легкій промисловості, будівництві.

Він зазначив, що китайські бізнесмени готові поділитися досвідом у частині будівництва стадіонів, який набули при підготовці та проведенні літніх Олімпійських ігор 2008 року у Пекіні.

"Представники ділових кіл приїхали до України з метою вивчення можливості своєї участі у будівництві стадіонів та інших проектів, пов’язаних із цим чемпіонатом", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування