У міліції заявляють, що БЮТівець допомагав затримувати злодія

Понеділок, 22 червня 2009, 20:48

Члени слідчо-оперативної групи заявляють, що депутат від БЮТ Віктор Лозинський, Голованіський районний прокурор Євген Горбенко і начальник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальський беззбройні допомагали правоохоронцям затримати злочинця.

Про це йдеться в заяві слідчо-оперативної групи, яка "виїжджала та брала участь у затриманні озброєного злочинця" за викликом Лозинського, Ковальського та Горбенка.

Як йдеться в заяві, "всі дії слідчо-оперативної групи по прибуттю на місце пригоди були в суворій відповідності до вимог чинного законодавства".

"Отримавши терміновий виклик на чергову частину як від начальника РВ УМВС України в Голованівському районі, так і від Лозинського, ми прибули на місце події за 7-10 хв", - зазначається в заяві.

"По прибуттю ситуація була такою: озброєний вогнепальною та холодною зброєю незнайомець знаходився під прикриттям дерев та погрожував застосуванням зброї як присутнім Лозинському, Горбенку та Ковальському, так і нам", - йдеться у заяві.

Правоохоронці зазначають, що "незнайомець був нами оточений і протягом більше 20 хв. ми наполегливо вимагали від нього скласти зброю. За цей період в нашу сторону злочинцем було вчинено два постріли".

Як йдеться в заяві, "стверджуємо, що це був саме злочинець, так як сам факт незаконного поводження із зброєю є складом злочину".

"Невиконання наших законних вимог та опір працівникам правоохоронних органів свідчить про скоєння ним злочину, передбаченого кримінальним кодексом, а вчинені ним постріли з вогнепальної зброї в напрямку правоохоронців та ушкодження, яких він завдав холодною зброєю начальнику міліції Ковальському, підпадають під кримінальну відповідальність, передбачену статтею 348 карного кодексу", - наголосили вони.

Далі автори заяви зазначили, що "будь-які інсинуації або видумки стосовно неправомірних дій Лозинського, Горбенка, Ковальського не мають під собою ніякого підґрунтя та є надуманими, так як, будучи абсолютно беззбройними, вони зробили максимально все можливе і залежне від них, щоб присікти злочинні дії нападника та не дати йому зникнути".

"Дійсно, не часто представники громадськості чи люди інших професій приходять нам на допомогу, але в даному випадку ми не лише приємно здивовані, але й вдячні як депутату, так і прокурору Голованівського району, за їх активну участь в затриманні злочинця".

При цьому автори заяви зазначають, "що коли в цій очевидній ситуації піддають наклепницьким нападкам людей, які сприяли затриманню злочинця, будучи при таких посадах, то після цього, мабуть, мало знайдеться бажаючих простих громадян, які, побачивши скоєння злочину, приймуть міри по його припиненню та прийдуть нам на допомогу".

Заяву підписали члени слідчо-оперативної групи: Андрєєв Сергій, майор міліції, начальник кримінальної міліції РВ УМВС; Рудий Микола Іванович, старший лейтенант міліції, слідчий слідчого відділення РВ УМВС; Шеремет Сергій Миколайович, старший лейтенант міліції, начальник штабу Голованівського РВ УМВС; Штука Олег Анатолійович, прапорщик міліції, помічник дільничного інспектора.

Як відомо, 16 червня близько 20.00 поблизу смт Голованівськ Кіровоградської області в результаті сутички з Лозинським, Горбенком і Ковальським загинув чоловік.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...