Янукович проїхався по газовим контрактам Тимошенко

Понеділок, 22 червня 2009, 23:56

Газові контракти України та Росії, підписані у січні, вкрай невигідні для України.

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович в ефірі телеканалу ICTV.

"Оцінка експертів відома – це контракт вкрай невигідний, як з точки зору ціни, так і з точки зору взаємостосунків у газовій галузі між Нафтогазом і Газпромом", - зазначив він.

"Там штрафні санкції передбачені, якщо Україна не вибирає своєчасно ліміт газу. Якщо Україна своєчасно не платить за газ – переходити на передоплату. Чому Росія, наприклад, не несе перед Україною відповідальність за обсяги прокачування газу?", - запитав лідер регіоналів.

"Чому той обсяг прокачки, на якому Україна має прибутки, значно скорочено і ніхто не несе відповідальності?", - заявив Янукович.

Він наголосив, що "тут треба вирівнювати ситуації і по-партнерські будувати стосунки".

"Я не втратив зв’язок з російськими колегами і інколи я зустрічаюся на різних рівнях. Я добре розумію, що не тільки Росія, а й багато наших партнерів у світі чекають, з ким можна розмовляти в Україні", - сказав лідер Партії регіонів.

Коментуючи ситуацію, яка склалася між Україною та Росією у газовій сфері, Янукович зазначив, що "у 2005 році, з ініціативи влади, яка прийшла, уряд на чолі з Тимошенко, президент Ющенко, почали казати, що нам треба піднімати ціну на транзит і тоді нам газ буде дешевше, але погано порахували".

"Політика України по відношенню з Росією було поступово змінена на гірше. Україна почала повертатися все більше на Захід, повертаючись задом до Росії, і розмовляти з Росією такою мовою, як розмовляли керівники України всі ці роки, було дуже шкідливо, не тільки в газових питаннях", - вважає він.

"Практично в усіх торгово-економічних питаннях ми потрапили в незручне становище. З нами почали розмовляти такою же мовою, як і ми – мовою ультиматумів, образ", - заявив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування