Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: "Корупція має бути прирівняна до державної зради"

Вівторок, 23 червня 2009, 11:07

Спікер Володимир Литвин вважає, що українська влада має ухвалювати жорсткі рішення щодо протидії корупції.

Про це він сказав у вівторок, відкриваючи XXXV засідання Ради керуючих Європейської організації Вищих органів фінансового контролю, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Демократія – це складний механізм, і необхідно навчитися жити і працювати на основі законів і права. Для нас сьогодні ключове завдання – забезпечити в Україні верховенство права", - сказав Литвин.

Він повідомив, що парламент ухвалив низку законів щодо протидії корупції, "які вкрай потрібні через те, що корупція в Україні стала складовою виконання державної влади".

"Необхідно приймати жорсткі рішення, корупція має бути прирівняна до державної зради", - заявив Литвин.

У цьому контексті, за його словами, зростає роль Рахункової палати. "Треба наводити порядок, бо демократія, окрім іншого, це неухильне виконання законів", - сказав спікер.

Литвин також висловив думку, що після виходу з фінансово-економічної кризи "відбуватиметься процес подальшої глобалізації, у тому числі у силовий спосіб, тому що ті держави, які вийдуть із втратами, будуть вкрай зацікавлені у розширенні сферу впливу, і тут ключове завдання – зберегти суверенітет держави".

"Друга проблема – розширення меж демократії. Переконаний, що демократія – це довіра, а довіру необхідно супроводжувати контролем. Тому я розраховую, що під час нинішнього засідання будуть напрацьовані нові підходи, у тому числі, у плані взаємодії", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування