Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Допит Путіна щодо отруєння Ющенка - дезінформація?

Вівторок, 23 червня 2009, 11:22

Заступник генпрокурора Микола Голомша називає дурницею ймовірність допиту нинішнього прем'єра Росії Володимира Путіна у справі про отруєння колишнього кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Про це Голомша сказав в інтерв'ю "Газете по-киевски", опублікованому у вівторок.

"Мені як прокурору, що наглядає за розслідуванням цієї справи, ніхто про це не доповідав, тому я вважаю, що це – дурість. Незрозуміло, звідки така дезінформація береться", - сказав він.

У той же час Голомша поскаржився, що депутат Давид Жванія продовжує ігнорувати допити.

"Жванія на допит не являється, хоча йому кілька разів посилали повістки. Він – народний депутат, і ми не можемо застосувати примусовий привід силами міліції", - сказав він.

Голомша також відмовився розповідати, про що говорив Борис Березовський щодо замаху на Ющенка, пославшись на те, що "це порушить таємницю слідства".

Відповідаючи на питання, чи є в нього внутрішній конфлікт із заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, він заявив, що це неправда.

"Ніякого конфлікту в мене з Кузьміним немає! Якщо і виникають якісь робочі моменти, то в конфлікти вони не переростають. Коваль не посвячений у тему розслідування отруєння президента. Чому він написав свій рапорт, зараз розбирається спецгрупа, призначена в. в. о. генпрокурора Сергієм Винокуровим. За результатами буде прийняте рішення", - сказав він.

"Запевняю, що в рамках розслідування справи про отруєння Ющенка матеріалів по прослуховуванню політиків, народних депутатів, керівництва Генпрокуратури немає. Проте, слідча група Галіни Климович відкрила всі сейфи з документами для тих, хто перевіряє", - розповів він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування