Вінський: Для Тимошенко команда - гній, завдяки якому вона виграє вибори

Вівторок, 23 червня 2009, 11:56

Міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський, що подав у відставку, має намір брати участь у наступних парламентських виборах.

Вінський в інтерв’ю "Україні молодій" запевнив, що зробить все від нього залежне, щоб Верховна Рада підтримала його заяву про відставку.

"Тому що я покидаю свою посаду, розуміючи - в умовах конфлікту з прем’єром моє перебування на посту міністра наноситиме шкоду галузі і тим мільйонам людей, які в нас працюють. Заради них треба, щоби я пішов. Аби галузь не стала предметом політичних інтриг", - пояснив міністр.

Потім Вінський планує повернутися у велику політику: "Що саме буде, визначусь пізніше, дайте мені трохи відійти від цих подій. Такий конфлікт за день не вичерпується. Я вважаю, що самотужки впораюся із завданням".

На питання, чи з'явиться в Україні новий лівий соціал–демократичний проект, міністр відповів: "Якщо це станеться, це буде лівий демократичний проект, без сумніву: я не стану лібералом чи християнським демократом".

Щодо планів участі у наступних парламентських виборах Вінський заявив: "Так! Однозначно".

Водночас міністр підтвердив, що не має наміру брати участь у виборах президента: "Ні, це моя позиція! Головне - я не хочу бути технічним кандидатом. З іншого боку, не маю організаційної структури, на яку можу опертися".

"Напевно, в останній момент я висловлю свою підтримку. Але це не буде підтримка Януковичу і Тимошенко", - зауважив Вінський.

Міністр зазначив, що не знає, хто стане його наступником. Водночас Вінський заявив, що не визнає звинувачень прем’єр-міністра Юлії Тимошенко на свою адресу:

"Безумовно не визнаю!.. Заява Тимошенко - це ганьба для неї самої. Це те, чого не може бути в державі, і у виконавчій владі тим більше. Це вже дно, нижче якого не може падати жоден політик. Це бажання зробити винними всіх, аби стати президентом. Це переконання, що її команда - гній, завдяки якому Юлія Володимирівна має виграти вибори".

"Що відбулося насправді? Коли вже "ширка" провалилися, і їй підказали, що політичні дії треба виправдати і відволікти увагу людей. Жертвою було обрано мене. Але думаю, що цим не закінчилося", - додав він.

За словами Вінського, "прем’єр заради своїх амбіцій викидає міністрів, аби потім їх звинуватити, аби показати, що тільки вона хороша".

Також міністр вважає, що лави БЮТ покинуть багато членів, "можливо, без гучних заяв, а через короткий час і міністри перестануть миритися".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування