У НУ-НС хочуть мораторій на переписування Конституції

Вівторок, 23 червня 2009, 12:34

Депутат від НУ-НС Юрій Костенко пропонує встановити мораторій на внесення змін до Конституції до наступних парламентських виборів.

Відповідну постанову Костенко зареєстрував у Верховній Раді, про що повідомив у вівторок.

За його словами, не зважаючи на те, що "змінювати Конституцію сьогодні недоцільно, оскільки у парламенті нема кому ухвалювати державний, стратегічної ваги документ", чинна Конституція також не діє "через відсутність механізмів її реалізації, а саме конституційних законів".

"Ми пропонуємо, щоб Верховна Рада до наступних парламентських виборів припинила будь-які розгляди конституційних змін. Це внесе і політичну стабільність, а відтак і економічну стабільність в роботу органів державного управління", - сказав Костенко.

На запитання, хто ще, крім нього, голосуватиме за дану постанову, адже БЮТ і Партія регіонів досі не полишили ідею внести зміни до Конституції, він відповів:

"Ви знаєте, якщо виходити з того, що ні БЮТ, ні Партія регіонів поодинці не зможуть внести конституційні зміни, а разом вони вже не домовилися, то я думаю, що здоровий глузд у цьому може перемогти і ця постанова може бути проголосована".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування