Скоро Рада звільнить ще з десяток міністрів Тимошенко?

Вівторок, 23 червня 2009, 13:42

На погоджувальній раді у вівторок лідери фракцій парламенту обговорюватимуть питання щодо звільнення ще низки міністрів уряду Юлії Тимошенко.

Про це сказав спікер Володимир Литвин під час розгляду питання відставки Йосипа Вінського з посади міністра транспорту і зв’язку.

На пропозицію лідера Компартії Петра Симоненка після відставки Вінського розглянути й "відповідальність інших міністрів", Литвин сказав:

"Сьогодні у Верховній Раді зареєстровано 7 проектів постанов про звільнення відповідних міністрів. Я ознайомлю сьогодні керівників фракцій з відповідними документами. Я думаю, пропозицію Симоненка буде можливість обговорити на засіданні погоджувальної ради о 15:30".

Литвин також зазначив, що на попередній погоджувальній раді лідери фракцій узгодили основні позиції щодо ухвалення змін до Бюджетного кодексу.

"Ми погодили всі дискутивні моменти і домовилися матеріалізувати наші домовленості у процесі доопрацювання змін до документу, який підготовлений до другого читання", - сказав він.

За словами Литвина, над документом працює робоча група і у разі, якщо будуть погоджені всі позиції, на вечірньому засіданні Верховна Рада зможе вийти "на ухвалення практичного рішення".

"Як крайній варіант завтра на ранковому засіданні Верховна Рада ухвалить остаточне рішення", - додав він.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано постанови про звільнення міністра освіти і науки Івана Вакарчука, міністра юстиції Миколи Оніщука, міністра культури Василя Вовкуна, міністра промпромисловості Володимира Новицького, міністра агрополітики Юрія Мельника, віце-прем’єра Івана Васюника.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування