Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді ще 6 кандидатів на виліт. Регіони точно відпустять 2-х

Вівторок, 23 червня 2009, 14:08

Партія регіонів однозначно проголосує за постанови про відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та міністра науки й освіти Івана Вакарчука у разі їх розгляду в сесійній залі.

Про це заявив "регіонал" Олександр Єфремов, відповідаючи на запитання про те, скільки з 7 зареєстрованих постанов про звільнення міністрів стовідсотково підтримає Партія регіонів.

Він нагадав, що Партія регіонів уже підтримала ініціативу щодо відставки Йосипа Вінського з посади міністра транспорту й зв’язку і наполягає на вибаченнях голови МВС Юрія Луценка та спростуванні ним недостовірної інформації.

"Якщо питання щодо його (Луценка) відставки буде виноситися в залу, то, безумовно, наша фракція підтримає (таке рішення). Ми вважаємо, що ця людина не має жодного морального права перебувати в органах державного управління", - сказав Єфремов.

"Щодо Вакарчука, то ми не те, що підтримаємо, ми були ініціаторами розгляду цього питання, тому ми будемо наполягати на його звільненні з займаної посади. І навіть якщо у нас не буде достатньо голосів, ми будемо ініціювати внесення цього питання на розгляд для того, щоб показати суспільству, що неможливо таких людей призначати на подібні посади", - наголосив "регіонал".

За словами Єфремова, у парламенті також зареєстровані постанови про звільнення міністра юстиції Миколи Оніщука, міністра культури й туризму Василя Вовкуна, міністра промполітики Володимира Новіцького та міністра охорони здоров’я Василя Князевича.

Щодо цих звільнень, Єфремов зазначив, що фракція ще не обговорювала ці питання і має визначитися зі своїм рішенням після аналізу діяльності кожного з вищевказаних членів уряду.

Слід зазначити, що якщо всі зареєстровані постанови щодо звільнення членів Кабміну будуть ухвалені парламентом, то, враховуючи вже звільнених міністрів: транспорту Йосипа Вінського, оборони – Юрія Єханурова, закордонних справ – Володимира Огризка, - в уряді може не бути кворуму для ухвалення рішень, бо обов’язки звільнених міністрів нині виконують їхні заступники, які не можуть повноправно брати участь у цьому процесі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...