Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ірані відмовилися переглядати результати виборів

Вівторок, 23 червня 2009, 14:37

В Ірані Рада стражів - вищий законодавчий орган - відмовилася анулювати підсумки президентських виборів, що пройшли 12 червня.

Скасування результатів голосування, відповідно до яких перемогу одержав діючий президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад, домагалися опозиційні кандидати. Вони стверджували, що мали місце масові фальсифікації.

Однак Рада стражів заявила, що порушення на виборах не були настільки масштабними, щоб ставити під сумнів перемогу Ахмадінеджада.

Опозиція як і раніше не визнає підсумків голосування. У ході масових виступів її прихильників у Тегерані в зіткненнях загинули, за офіційними даними, 17 осіб, близько 100 поранені і сотні людей були затримані.

Влада Ірану заявила, що будь-які нові акції протесту будуть придушуватися.

Також деякі ЗМІ стверджують, що Іран думає про висилку з країни європейських дипломатів, оскільки низка європейських країн вимагала заново перерахувати голоси. Серед країн, яких це може торкнутися, називають Великобританію, Німеччину і Францію.

ЗМІ також зазначають, що Росія при цьому демонстративно надає Ірану підтримку.
Основним об'єктом нападок Тегерана стає Британія - Ахмадінежад обвинувачує британців у тому, що за допомогою ВВС вони підбурюють іранців.

У свою чергу Італія заявила в понеділок про те, що відкриє двері свого посольства в Тегерані для поранених демонстрантів і надаватиме їм лікарську допомогу.

За матеріалами Радіо "Свобода", Инопресса.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування