Ющенко доручив вдосконалити систему фізвиховання

Вівторок, 23 червня 2009, 16:09

Президент Віктор Ющенко доручив вдосконалити систему фізичного виховання дітей та молоді у навчальних закладах і розвитку дитячо-юнацького спорту в Україні.

Відповідні заходи визначені його указом від 23 червня цього року, оприлюдненим на сайті глави держави.

Згідно з ним, Кабінет міністрів має до 1 вересня цього року опрацювати за участю Академій педагогічних і медичних наук, вчених питання науково-дослідних розробок із фізвиховання та вікової фізіології, медичних проблем фізичної культури і спорту тощо; а також вивчити питання щодо створення Інституту фізвиховання та вікової фізіології.

Також до 1 вересня 2009 року Кабмін має ужити необхідних заходів щодо реформування медичного забезпечення в загальноосвітніх навчальних закладах.

До 1 липня уряд має вивчити питання розроблення програми про шкільний спортивний зал на 2011-2015 роки та вжити відповідні заходи.

У проектах держбюджету на 2010 та наступні роки Кабміну доручено передбачати субвенції місцевим бюджетам на придбання спортивного обладнання та інвентарю для дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Міністерство освіти й науки, згідно з указом, до 1 вересня цього року має опрацювати з Мінсім'ї, за участю фізкультурно-спортивних товариств, національних спортивних федерацій із відповідних видів спорту, питання поетапного запровадження у навчальних закладах занять із фізичного виховання по відповідних секціях.

Крім того - вивчити питання щодо можливості заснування у ВНЗ іменних стипендій для студентів, які є талановитими спортсменами і досягли значних успіхів на міжнародних студентських змаганнях, та внести відповідні пропозиції.

Крім того, Міносвіти має вдосконалити структуру та завдання Комітету з фізвиховання і спорту; узагальнити досвід держав ЄС із реалізації програм з фізвиховання учнів і студентів, підготувати відповідні пропозиції щодо впровадження такого досвіду в навчальних закладах України.

Також має бути забезпечено розроблення та затвердження до 1 жовтня цього року типових нормативів забезпечення дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладів необхідним фізкультурно-спортивним обладнанням та інвентарем.

Крім того, Міносвіти має вжити заходів щодо посилення персональної відповідальності керівників навчальних закладів за належну організацію та забезпечення необхідного обсягу рухової активності дітей, учнівської і студентської молоді.

Мінсім'ї доручається щорічний моніторинг стану матеріально-технічного забезпечення дитячо-юнацьких спортивних шкіл; розроблення та впровадження до 20 червня 2010 року загальнодержавної інформаційної комп'ютерної системи "Спортивна школа"; ужиття до 1 серпня 2009 року разом із Мінфіном заходів щодо вдосконалення умов оплати праці працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, тощо.

Мінздоров'я має до 1 вересня цього року опрацювати питання з удосконалення системи медконтролю та обов'язкових профілактичних медоглядів учнів і студентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування