У Богатирьової придумали Київську ініціативу

Вівторок, 23 червня 2009, 17:24

Ради нацбезпеки України, Білорусії і Польщі домовилися про створення Київської ініціативи, що передбачає поглиблення співробітництва країн у рамках програми Європейського Союзу "Східне партнерство".

Про це на прес-конференції у вівторок у Києві повідомила секретар РНБО Раїса Богатирьова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми провели сьогодні тристоронню зустріч, у рамках якої була обговорена низка питань, зокрема, про співробітництво в регіональному розрізі, про взаємодію в економічній і політичній площинах, а також про поглиблення співробітництва в рамках "Східного партнерства", для чого було прийнято низку рішень. Фактично, сьогодні заснований новий діючий механізм тристороннього співробітництва, який ми погодилися назвати "Київська ініціатива", - сказала вона.

Також Богатирьова повідомила, що в рамках тристоронньої зустрічі було прийнято рішення проінформувати глав урядів трьох країн про хід переговорів, а також рекомендувати прем'єрам на рівні відповідних міністерств провести подібні зустрічі.

За словами Богатирьової, перша зустріч керівників робочих груп, які також повинні бути створені за результатами зустрічі у вівторок у Києві, вже у вересні 2009 року відбудеться перша зустріч.

"А вже в жовтні має відбутися зустріч, на якій, ми сподіваємося, будуть уже запропоновані реальні шляхи взаємодії в рамках реалізації програм "Східного партнерства", - сказала вона.

Богатирьова підкреслила, що дана ініціатива буде направлена на зміцнення тристороннього співробітництва сусідніх країн для реалізації своїх можливостей у рамках програми "Східного партнерства".

Вона також заявила, що в Російської Федерації немає підстав "для образ" у зв'язку з реалізацією тристоронньої (Україна, Польща, Білорусія) Київської ініціативи в рамках програми Європейського Союзу "Східне партнерство".

"Думаю, що добрі сусіди завжди мають радіти, коли в їхніх сусідів відбувається щось позитивне, і причин бути незадоволеною або скривдженою в Російської Федерації немає", - заявила Богатирьова.

Богатирьова підкреслила, що Київська ініціатива не направлена проти когось, а навпаки, "спрямована на те, щоб зміцнити безпеку в нашому регіоні... такі ж позитивні процеси можуть відбуватися й у нашого близького сусіда Росії".

Також Богатирьова зазначила, що Україна, як суверенна незалежна держава, має право самостійне обирати ту або іншу реалізацію своєї зовнішньої політики і безпеки.

"Ми саме так і діємо. І в наших діях немає задуму нашкодити кому-небудь з наших сусідів, тим більше Росії", - зробила акцент Богатирьова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...