У Львові жаліються, що Мінтранс не накреслив аеропорт

Вівторок, 23 червня 2009, 20:05

Модернізація аеропорту залишається найскладнішим питанням у підготовці Львова до проведення матчів Євро-2012.

Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, виступаючи на сесії Львівської обласної ради у вівторок.

"Найбільш складне питання - це аеропорт" - сказав він.

За його словами, робочі креслення для проекту модернізації злітної смуги, по яких генпідрядник "Азовінтекс" проводив роботи, вже закінчилися, а креслень для подальшої роботи немає.

"Мінтранс не уклав договір на розробку робочих креслень. Тому складно очікувати, що хтось дасть нам ці креслення. На наші звернення до "Украероруху" отримано відповідь - укладіть із нами договір", - сказав голова Львівської облдержадміністрації.

Що стосується будівництва нового терміналу аеропорту, то Кміть зазначив, що три терміни оголошення тендеру вже пройшли, але "зараз ніхто не говорить про дату конкурсу".

"Ми не встигаємо оголосити тендер за стандартною процедурою, оскільки крайній термін для початку будівництва терміналу - 30 липня, а для звичайного тендера потрібно три місяці", - підкреслив голова обладміністрації.

За його словами, швидше за все будівництво терміналу почнуть за методикою одного виконавця.

"За іншими варіантами ми можемо не встигнути, а це означає, що Львів викреслили зі списку міст, які прийматимуть Євро-2012", - сказав Кміть.

У той же час, голова Львівської облдержадміністрації зазначив, що складності з початком робіт в аеропорту зазнає не тільки Львів, а й інші міста і це є проблемою міністерства транспорту і зв'язку.

"У нас є проект терміналу з робочими кресленнями і це великий плюс. А в Донецьку навіть проекту немає. У Харкові є проект і там вже почали будувати, але немає проекту злітної смуги, і її не будують. А у нас смугу вже будують. Тому я роблю висновок, що це проблема міністерства, а не упереджене ставлення до Львова ", - зазначив він.

У той же час, глава обладміністрації сподівається, що більшість проблем аеропорту буде вирішено під час поїздки прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до Львова, наміченої на 25 червня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування