ПАРЄ думає, чи позбавляти Україну голосу через Головатого

Вівторок, 23 червня 2009, 21:27

Парламентська Асамблея Ради Європи розпочала розгляд питання про повноваження української делегації.

На розгляд депутатів представлено проект доповіді, підготовлений швейцарським депутатом Діком Марті, повідомляє УНІАН.

У проекті доповіді пропонується поки не позбавляти українську делегацію права голосу, враховуючи той факт, що Україна звернулася до Європейського суду з прав людини з проханням роз’яснити, чи має країна виключне право на подання, відкликання та внесення змін до переліків кандидатів на посаду судді Європейського суду.

Як відомо, Україна подала перелік з трьох кандидатів на цю посаду 14 вересня 2007 року. Однак після того, як один з кандидатів взяв самовідвід, в Україні були змінені правила відбору кандидатів.

За результатами нового відбору Україна подала другий перелік кандидатів, якій не визнається ПАРЄ, оскільки Асамблея вважає, що Україна мала просто доповнити перший перелік третьою кандидатурою.

Ряд експертів в Україні вважають, що зміна правил відбору кандидатів мала на меті вивести з переліку кандидатів нинішнього голову Моніторингового комітету ПАРЄ Сергія Головатого, якій в 2007 році змінив політичну орієнтацію і почав підтримувати Партію регіонів, хоча до того підтримував "Нашу Україну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування