Нагороджувати БЮТівця, якого звинувачують у вбивстві, не варто – Луценко

Вівторок, 23 червня 2009, 23:21

Нагороджувати депутата від БЮТ Віктора Лозинського за, начебто, затримання озброєної людини є недоцільним.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі 5 каналу.

"Так не варто робити з багатьох обставин. Хоча б з обставин ставлення до нього місцевого населення. Я знаю, що він має, м’яко кажучи, низький авторитет серед населення, він має дуже багато історій, які його не прикрашають в минулому", - сказав він.

"Я чітко пам’ятаю пана Лозинського, бо я був спостерігачем від помаранчевих на 101 окрузі, а він тоді виступав за Януковича. Тоді на цьому окрузі і школи підпалювали, щоб Ющенко не здобув перемоги, і людей страхали, і міліцію застосовували для залякування людей", - розповів міністр.

"Я з розумінням поставився до того, що пан Лозинський перейшов в табір БЮТ, але не думаю, що його треба нагороджувати за будь-які вчинки. Навіть якщо він зробив правильний вчинок, затримав озброєну людину", - сказав Луценко.

Він підтвердив, що "людина була озброєною, і стоїть питання лише в обставинах події, чи всі діяли законно у ході затримання".

"Я думаю, що якщо він і був правий, то це, можливо, скасує деякі його негарні речі в минулому, але до нагород йому ще працювати і працювати на країну і на людей", - сказав міністр.

Луценко наголосив, що "тільки слідство в прокуратурі і рішення суду має право встановлювати винних".

"Тільки прокуратура може пред’явити комусь звинувачення, а суд визнати винним. Але не депутатський самосуд, не тимчасові слідчі комісії, які скоро Партія регіонів буде створювати по кожному колиханню повітря у нелюбимих ними політиків", - зазначив він.

Міністр заявив, що справу по інциденту за участі депутата Лозинського, внаслідок якого загинула людина, "в перші ж години вилучила прокуратура і нині все слідство знаходиться в її руках".

Коментуючи заяви Партії регіонів з приводу цього інциденту, Луценко сказав: "Мене "очень настораживает" нинішня кампанія самосуду, який вершать депутати, на руках у яких дуже і дуже багато неправдивих і неправедних справ. Не їм би про це говорити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування