Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії визначились із послом в Україну – усе вирішує рекомендація Медведєва

Середа, 24 червня 2009, 08:33

Державна Дума РФ підтримає кандидатуру Михайла Зурабова на посаду надзвичайного і повноважного посла Росії в Україні і чекає офіційного подання з Кремля для узгодження цієї кандидатури.

Про це йдеться у заяві першого заступника голови Комітету Держдуми РФ у справах СНД Костянтина Затуліна, текст якої має УНІАН.

Як повідомив Затулін, відповідно до регламенту палати, згоду на призначення посла від імені депутатів повинен дати профільний Комітет у справах СНД і по зв`язкам зі співвітчизниками.

Політик нагадав, що у ЗМІ Росії й України впродовж кількох тижнів називалися і обговорювалися багато можливих кандидатур наступника Віктора Черномирдіна, який залишив посаду посла РФ в Україні. Серед інших був названий і радник президента РФ Михайло Зурабов.

"На даний час стало точно відомо, що саме він і буде запропонований на посаду представника Росії і російських інтересів в Україні", - йдеться в заяві.

Затулін висловив упевненість, що саме Зурабов стане наступним послом РФ в Україні і пообіцяв підтримку цієї кандидатури.

"Яким би не було моє особисте ставлення до попереднього досвіду Зурабова, його переваг і недоліків, тепер все обумовлюється фактом рекомендації, даної йому президентом Російської Федерації. Не було, і в цьому випадку, упевнений, не буде прецеденту, відповідно до якого депутатський корпус відмовив би президентові в призначенні на посаду посла того, кого президент вважає за потрібне", - заявив Затулін.

Він також пообіцяв, що депутати оцінюватимуть роботу Зурабова на дипломатичній посаді не виходячи із власних упереджень, а за результатами.

За словами політика, депутати розуміють відповідальність моменту в російсько-українських відносинах, і тому їм "не бракує бажання підтримати перші кроки Зурабова на нових для нього теренах, допомогти його відповідальній місії".

Як відомо, Михайло Зурабов (народився 3 жовтня 1953 року в Ленінграді) – радник президента Росії з проблем реформування соціальної сфери (з 7 жовтня 2007 року).

У 2004–2007 роках був міністром охорони здоров’я і соціального розвитку РФ. У 2000–2004 роках обіймав посаду голови Пенсійного фонду РФ. Один із головних ініціаторів і безпосередній виконавець пенсійної реформи, реформи охорони здоров`я і монетизації пільг.

Також був засновником страхових компаній "МАКС" і "Макс-М".

За фахом – інженер-кібернетик, кандидат економічних наук. Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...