Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і Регіони готують нові правила президентських перегонів

Середа, 24 червня 2009, 09:51

Партія Регіонів і Блок Юлії Тимошенко спільно готують зміни до закону "Про вибори президента".

До кінця тижня у Верховній Раді буде зареєстрований законопроект про зміни до відповідного закону авторства юристів цих двох сил, пише "Дело".

Зміни стосуватимуться, насамперед, процедури оскарження результатів виборів і оптимізації роботи територіальних виборчих комісій.

Співавтор законопроекту, віце-спікер "регіонал" Олександр Лавринович повідомив газеті, що вже до четверга переговорні групи мають намір узгодити всі суперечливі моменти.

У свою чергу, "бютівець" Андрій Портнов, який також входить у переговорну групу, стверджує, що мета змін – зробити процес виборів президента більш прозорим.

"Ми скасуємо відкріпні талони, заборонимо голосування вдома, упорядкуємо процес оскарження рішень територіальних виборчкомів", - пояснює Портнов.

Однак головною інтригою спільної роботи БЮТ і Партії регіонів, як пише видання, є врегулювання процедури оскарження результатів виборів у судах.

Як натякнув Лавринович, головний пункт змін стосуватимуться ролі Верховного Суду України (ВСУ).

За інформацією джерел газети, може бути обмежений вплив ВСУ на виборчий процес.

Як відомо, ВСУ зараз очолює виходець із БЮТ Василь Онопенко. Його зять, заступник міністра юстиції "бютівець" Євген Корнійчук конфліктує з Портновим.

Самі розробники законопроекту поки відмовилися розкривати деталі змін, що стосуються ВСУ.

"Є різні точки зору на це питання, ми його ще обговорюємо", - зазначив Лавринович.

У свою чергу депутати-"бютівці", близькі до Онопенка, вже оцінили законопроект як "недемократичний".

Характерно, що після провалу спільного внесення змін до Конституції співпраця юристів від Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко не припинилася. "Я, як і Андрій Портнов, делеговані керівництвом наших фракцій", - пояснює Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...