У Думу внесено "жорсткого" кандидата на посла в Україні

Середа, 24 червня 2009, 10:20

У комітет Державної думи у справах СНД і зв'язкам зі співвітчизниками внесені документи для розгляду питання про призначення Михайла Зурабова послом Російської Федерації в Україні.

"Наш комітет найближчим часом розгляне це питання, і я упевнений, що його члени дадуть свою згоду на призначення пана Зурабова послом на Україні", - повідомив "Інтерфаксу" голова цього комітету Олексій Островський.

Аргументуючи свою впевненість, Островський зазначив, що Зурабов "показав себе практичною людиною і жорстким керівником на займаних раніше посадах, а саме ці якості потрібні сьогодні в російсько-українських взаєминах".

"Закритість і непублічність пана Зурабова, про яку говорять деякі експерти, на мою думку, є значним плюсом для нового посла, оскільки публічні заяви деяких послів Російської Федерації найчастіше ускладнювали їхню діяльність у країнах перебування", - зазначив Островський.

Ще одним плюсом він вважає те, що Зурабов "добре знає бізнес-еліту України, яка, власне, і буде визначати результат майбутніх президентських виборів тут".

Островський також підкреслив: "Вельми важливо, що пан Зурабов був радником і Володимира Путіна під час перебування його президентом, і президента Дмитра Медведєва, що говорить про можливості його прямих телефонних контактів з тими особами, хто визначає зовнішню політику країни".

Як відомо, Зурабов раніше очолював Мінздоровсоцрозвитку РФ, до цього - Пенсійний фонд Росії; останнім часом він працював радником президента РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...