Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія наполягає на створенні держави Палестина

Середа, 24 червня 2009, 10:38

Неодмінним результатом врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту має стати державотворення зі столицею в Східному Єрусалимі.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи в Каїрі в штаб-квартирі Ліги арабських держав.

"Очевидно, що забезпечити міцну безпеку на Близькому Сході можна тільки на основі врегулювання - причому справедливого і всеосяжного - арабо-ізраїльського конфлікту. Неодмінним результатом такого врегулювання має стати створення незалежної, суверенної і життєздатної палестинської держави зі столицею в Східному Єрусалимі", - сказав Медведєв.

Він підкреслив, що ця держава "має існувати у мирі і безпеці з усіма країнами регіону, зрозуміло, і з Ізраїлем".

Крім того, підкреслив Медведєв, "має бути знайдене також справедливе рішення проблеми палестинських біженців".

Медведєв заявив також, що "Росії небайдужий і статус святих місць Єрусалима, що має передбачати вільний доступ віруючих трьох монотеїстичних релігій".

Як підсумував президент РФ, "палестинська проблема, припинення окупації палестинських і інших арабських земель залишається ключем до загальної нормалізації на Близькому Схід".

Він також визнав, що "арабо-ізраїльський конфлікт за своїми наслідками для світової політики носить власне кажучи глобальний характер".

"До тих пір, поки він не буде справедливо урегульований, міжнародному співтовариству буде важко протидіяти всьому спектру глобальних викликів і загроз", - сказав Медведєв.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...