У Ющенка хочуть забрати резиденції, готелі та ресторани, щоб віддати все Тимошенко

Середа, 24 червня 2009, 10:44

Депутат від НУ-НС Геннадій Москаль вимагає передати в управління Кабміну низку об‘єктів державної власності, що наразі перебувають в управлінні Державного управління справами.

Про це йдеться у проекті постанови за авторством Москаля про впорядкування використання об'єктів державної власності, що перебувають в управлінні ДУС, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

На думку автора документу, перебування у сфері управління ДУС об'єктів державної власності суперечить низці положень Конституції та законів України.

"Для чого Держуправлінню справами Український народний дім чи Палац Україна? Або 15 курортно-оздоровчих комплексів, де змішані докупи санаторій "Конча-заспа" і "Міжнародний дитячий центр "Артек"?", - зазначив Москаль, коментуючи свою ініціативу.

За його словам, "сьогодні у президента з ДУСі є все: ресторани, готелі, бази відпочинку, природні національні парки".

"Там страшне чого тільки в них немає... навіть власний лікеро-горілчаний завод! От вже воістину "і ставок і млинок" – що змогли зібрали докупи за рахунок Державного бюджету України, хоч і не мають на це права. І ці люди з телеекрану розказують народу казочки про жахи фінансової кризи!", - сказав Москаль.

Проектом постанови передбачається передати в управління Кабінету Міністрів підприємства, установи та організації сфери обслуговування, які нині перебувають в управлінні ДУС, зокрема, готель "Україна", "Президент-Готель", готель "Дніпро", ресторан "Козак-Хол", ДП "Зал офіційних делегацій".

Москаль також пропонує забрати у ДУС усі санаторно-курортні установи, зокрема, Міжнародний дитячий центр "Артек", санаторій "Конча-Заспа", комплекс відпочинку "Пуща-Водиця", центр ділового та культурного співробітництва "Український дім", національний палац мистецтв "Україна", культурний центр України у Москві.

Крім того, проектом передбачається передача в управління Кабміну усіх резиденцій президента та низки національних парків і заповідників, зокрема, державної організації "Лісове господарство "Білоозерське" з резиденцією, державної організації "Резиденція "Залісся", державної організації "Резиденція "Синьогора".

Також передбачається передача в управління Кабміну підприємств та організацій виробничої сфери діяльності, зокрема, державного видавництва "Преса України", будівельного управління ДУС, державного підприємства "Житомирський лікеро-горілчаний завод", клінічної лікарні "Феофанія".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування