Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко сподівається, що Ющенко її підтримає в важкий час

Середа, 24 червня 2009, 11:11

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що президент Віктор Ющенко підпише ухвалений 23 червня Верховною Радою зміни в Бюджетний кодекс.

Про це вона заявила в середу на засіданні Кабінету Міністрів, повідомляє УНІАН.

"Я хотіла б вірити, що позитивні зміни в бюджетному законодавстві ... не будуть блокуватися, саботуватися лише з політичних міркувань, щоб не підтримати уряд в цей важкий час кризи. Вірю, що це буде підписано, і що Бюджетний кодекс стане реальністю", - сказала Тимошенко.

При цьому вона підкреслила, що в результаті вступу в дію Бюджетного кодексу в новій редакції відбудеться децентралізація розподілу бюджетних ресурсів на місцях.

23 червня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (нова редакція).

"За" проголосували 232 народні депутати з 436, зареєстрованих у залі. Не голосувала у повному складі фракція Партії регіонів.

Цим законом передбачено формульний розрахунок трансфертів прямих взаємовідносин між державним бюджетом та безпосередньо бюджетами сіл, селищ і міст районного значення.

Як зазначив голова Верховної Ради Володимир Литвин, даним законом передбачається наявність 12 тисяч бюджетів замість 700, що існують сьогодні.

У сесійній залі тривала дискусія про те, чи приймати цей закон.

Під час доповіді заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський відзначив, що тепер "будемо будувати відносини безпосередньо, тобто безпосередньо з державного бюджету буде здійснюватися перерахування міжбюджетних трансфертів за рішенням Верховної Ради" в конкретні села, селища та міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...