Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя Печерського райсуду довирішувався до справи

Середа, 24 червня 2009, 11:12

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо судді Печерського райсуду, який виносив рішення про визнання права власності за позивачами на Французькому бульварі в Одесі.

Таким чином суддя порушив вимоги Цивільно-правового кодексу України, що передбачають, що позови з приводу нерухомого майна пред’являються за місцезнаходженням майна.

Зокрема, суддя виніс рішення, яким визнав за 43 громадянами право власності по 0,10 га за кожним позивачем (всього 4,3 га) на Французькому бульварі в Одесі, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

При цьому суддя, перевищуючи свої службові повноваження, без посилання на норми матеріального права, незаконно змінив цільове призначення землі з рекреаційного на землі для будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських будівель та споруд.

За апеляційною скаргою прокуратури Києва зазначене рішення скасоване як незаконне Апеляційним судом Києва.

Крім того, в іншій цивільній справі, застосовуючи попередню схему, той самий суддя незаконно визнав право власності за 24 громадянами по 0,10 га за кожним (всього 2,4 га) на Французькому бульварі в Одесі, також змінивши цільове призначення землі.

За результатами перевірки прокуратурою Києва відносно судді Печерського райсуду порушено кримінальну справу за винесення завідомо неправосудних рішень.

В ході перевірки також встановлено, що Управлінням земельних ресурсів у Дергачівському районі Харківської області на підставі рішення цього ж судді Печерського райсуду Києва зареєстровано право власності на земельну ділянку площею 70 га за ОК ЖБК "Вікторія".

На запит прокуратури міста Печерський районний суд надав рішення з цього питання іншого характеру.

Цивільна справа, на підставі якої з'явилися два взаємно заперечні рішення суду, була викрадена під час направлення до апеляційної інстанції.

За вказаним фактом Прокуратурою Києва порушена кримінальна справа за ознаками злочинів про підробку та використання підробленого рішення суду, про викрадення цивільної справи та про шахрайське заволодіння земельною ділянкою 70 га, вартістю 4 958 636 грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...