ПАРЄ залишила Україні голос

Середа, 24 червня 2009, 11:12

ПАРЄ прийняла рішення підтвердити повноваження української делегації.

Про це повідомляє офіційний сайт Парламентської асамблеї Ради Європи.

"ПАРЄ вирішила не скасовувати мандат української парламентської делегації "розуміючи, що Україна без подальшого зволікання закінчить вибори судді до Європейського суду з прав людини".

Водночас асамблея рекомендувала комітету міністрів без зволікання звернутися до Європейського суду з прав людини по консультативний висновок щодо с ситуації навколо обрання третього судді.

Між тим, за словами прес-секретаря МЗС Василя Кирилича, більшість членів делегацій ПАРЄ під час дискусій висловили думку, що позбавлення України повноважень є неадекватним кроком і таким, що не вирішує проблему по суті, передає "Інтерфакс-Україна".

В зв’язку з тим, що протягом двох років Україна не могла заповнити квоту з трьох суддів в Суді з прав людини, ПАРЄ могла позбавити членів української делегації повноважень.

Як відомо, Україна подала перелік з трьох кандидатів на цю посаду 14 вересня 2007 року. Однак після того, як один з кандидатів взяв самовідвід, в Україні були змінені правила відбору кандидатів.

За результатами нового відбору Україна подала другий перелік кандидатів, якій не визнається ПАРЄ, оскільки Асамблея вважає, що Україна мала просто доповнити перший перелік третьою кандидатурою.

Низка експертів в Україні вважають, що зміна правил відбору кандидатів мала на меті вивести з переліку кандидатів нинішнього голову Моніторингового комітету ПАРЄ Сергія Головатого, якій в 2007 році змінив політичну орієнтацію і почав підтримувати Партію регіонів, хоча до того підтримував "Нашу Україну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News