Коломойського звинуватили в завданні Україні збитків на 2 мільярди

Середа, 24 червня 2009, 11:23

Комуністична партія України звинувачує групу Ігоря Коломойського "Приват" у розоренні "Укрнафти" та завданні збитків державі на суму 2 млрд. 250 млн.грн.

З такою заявою виступив з парламентської трибуни народний депутат з фракції КПУ Сергій Гордієнко, повідомляє Ліга.net.

Парламентарій підкреслив, що збитки компанії завдаються шляхом "непрозорих аукціонів" та "продажу нафти за заниженою ціною".

"З початку року на українській міжбанківській валютній біржі було проведено 9 так званих аукціонів з продажу нафти вітчизняного видобутку. Так званих, тому що до участі в цих аукціонах не допускають чужаків ... Практично всі обсяги нафти продаються дружнім групі" Приват "посередницьким структурам, які купують цю нафту за заниженою ціною ... перепродують цю нафту за ринковими цінами Кременчуцькому НПЗ, підконтрольному Ігорю Коломойському, при цьому сам Кременчуцький НПЗ на торги не виходить ", - зазначив комуніст.

За інформацією Гордієнка, на низці аукціонів нафта реалізовувалася за ціною 1272 грн., тоді як її ціна на НПЗ становила 3290 грн.

"Тільки на аукціоні 24 березня наша державна компанія, продавши понад 400 тис. тонн нафти, втратила більше 900 млн.грн.", - підкреслив комуніст.

За словами нардепа, в результаті держава недоотримала 2 млрд. 252 млн. 114 тис.грн.

"З огляду на збитки, завдані нашій державі в особливо великих розмірах, я звертаюся до прем'єр-міністра, Генерального прокурора України та Голови КРУ з вимогою забезпечити прозорість аукціонів з продажу нафти українського видобутку і рівні можливості для участі в них як для резидентів, так і для нерезидентів ", - підсумував депутат-комуніст.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...