Історія про Тимошенко і "Пропало все" докотилася до світових ЗМІ

Середа, 24 червня 2009, 13:51

Через розчарування українців у "помаранчевих лідерах" на наступних президентських виборах може перемогти "ворог" Майдану Віктор Янукович.

Про це пише "The New York Times" у статті "Через політичний параліч помаранчеві герої втрачають довіру".

Видання наголошує, що Україна, "яка страждає від нищівних ударів економічної кризи, з лютого не має міністра фінансів", а також міністра закордонних справ, міністра оборони і міністра транспорту.

"А міністр внутрішніх справ подав у відставку після того, як його звинуватили у непристойній поведінці у нетверезому стані", - пише NYT.

Автор зазначає, що головні міністерські крісла порожні, оскільки президент і прем’єр не можуть дійти згоди щодо нових кандидатур.

"Президент і прем’єр-міністр більше не спілкуються між собою, хоча у 2005 році вони обидва були героями Помаранчевої революції, яка привела до влади прозахідний уряд", - сказано у статті.

Видання зазначає, що громадяни відчувають настільки сильне розчарування у "помараневих" лідерах, що фаворитом майбутньої президентської кампанії може стати нинішній лідер опозиції, "прокремлівський політик, якого часто змальовують злодієм і ворогом помаранчевої революції".

"Такі настрої ілюструє популярність відеоролика, який за останні кілька днів подивилися тисячі людей. На відео – прем’єр Юлія Тимошенко, яка колись зачаровувала Україну своїми запальними гаслами і зачіскою у вигляді заплетеної коси. За кілька секунд перед телевізійним зверненням, з яким вона мала вийти в ефір, її телесуфлер дав збій, і вона випалила: "Все пропало!" У словах Тимошенко, які також можна перекласти як "Все розвалилося", дехто побачив епітафію для її політичної сили", - пише NYT.

Видання також зазначає, що стосунки прем’єра і президента погіршилися ще більше, коли Тимошенко вирішила створити коаліцію з "ворогом помаранчевої революції" Віктором Януковичем.

"Вони замислили змінити Конституцію таким чином, щоб президент обирався у парламенті. Таким чином Янукович би став наступним президентом, а Тимошенко зберегла б посаду прем’єра. В останній момент Янукович дав задній хід", - йдеться у статті.

Видання також зазначає, що сварки двох "помаранчевих" лідерів негативно вплинули не лише на їхні рейтинги, але й на економічну ситуацію.

"Президентські соратники доводили, що Тимошенко не можна довіряти, бо вона є прихильником макіавеллівського стилю влади. Прибічники ж Тимошенко відповідали, що президент – нікчемний політик, який заздрить її харизмі і підтримці народу", - пише видання.

Автор статті зазначає, що українська криза змусила головні європейські країни забити на сполох, оскільки Україна не здатна самостійно справитися з економікою, що розпадається.

"Вони бояться, що цей економічний колапс може вплинути на країни колишнього Радянського блоку і не тільки", - пише видання.

Однак NYT зазначає, що, незважаючи на ці сварки, Україна вважається більш вільною країною, ніж усі інші колишні радянські республіки, з достатньо незалежними медіа і значно менш репресивним апаратом органів безпеки.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...