"Газпром" скаржиться, що в Україні зникло 8 млрд. кубометрів його газу

Середа, 24 червня 2009, 14:39

"Газпром" відмовився зберігати свій газ в підземних сховищах газу України через ненадійність.

Про це в середу на прес-конференції в Москві заявив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв, повідомляє УНІАН.

"На жаль, ми зіткнулися з тим, що досить істотний обсяг газу - близько 8 млрд. кубометрів, безслідно зник з ПСГ України. Ми цілу зиму безуспішно намагалися хоча один кубометр газу зрозуміти за нашими заявками", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що після цього було ухвалено рішення відмовитися від зберігання газу в ПСГ України.

Медведєв нагадав, що існуючими договорами передбачено, що вся відповідальність за заповнення ПСГ газом лежить на НАК "Нафтогаз України". Він зазначив, що зрозуміло, що економічна криза негативно вплинула на ситуацію, але це не звільняє Україну від виконання своїх зобов`язань як країни-транзитера.

"Українська ГТС працює таким чином, що фізичний об`єм транзиту невеликий – основні поставки здійснюються з ПСГ. Якщо необхідного обсягу газу в ПСГ України не буде, це створить ситуацію, коли буде технічно неможливо поставити газ європейським споживачам", - сказав Медведєв.

Він нагадав, що керівництво РФ неодноразово звертало увагу керівників ЄС, щоб докласти спільних зусиль для вирішення цієї проблеми, щоб виключити технологічні ризики при постачанні газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News