У Ющенка домовляються про консалтингові послуги на енергетичному ринку

Середа, 24 червня 2009, 15:59

Уповноважений президента з питань енергобезпеки Богдан Соколовський обговорив із представниками британської компанії Mott MacDonald перспективи надання нею консалтингових послуг на енергетичному ринку України.

Також під час цієї зустрічі йшлося про проведення маркетингових досліджень щодо підвищення технологічної спроможності нафтопереробної та газотранспортної інфраструктури України, повідомляє прес-служба президента України.

Соколовський ознайомив візаві з позицією президента Віктора Ющенка, який наполягає на тому, що українська влада має стати ключовим гравцем на внутрішньому ринку нафтопродуктів і гарантувати надійність та практичну диверсифікацію поставок нафти.

Президент неодноразово ставив завдання перед урядом оздоровити українську нафтопереробну галузь, створити прозорі та конкурентні правила на ринку нафтопродуктів, що мало б стати безсумнівною пересторогою від спекулятивного, спонтанного зростання ціни на бензин, яке вкотре повторюється, наголосив він.

У цьому контексті сторони висловилися за доцільність поглибленого вивчення експертами Mott MacDonald економічних і технічних можливостей модернізації діючих або побудови нового НПЗ в Україні, перспективи ринків збуту нафтопродуктів, які мають відповідати європейським стандартам, а також сприяння з боку компанії залученню іноземних інвестицій до цих проектів.

Під час зустрічі представники компанії висловили готовність до продовження співпраці з Україною у газовій сфері, в тому числі сприяти залученню інвестицій у модернізацію газотранспортної системи України відповідно до Спільної заяви від 23 березня 2009 року, підписаної у Брюсселі.

Прес-служба нагадує, що 22 травня 2008 року у рамках Київського енергетичного саміту компанія Mott MacDonald представила результати маркетингового дослідження, яке проводила для ВАТ "Укртранснафта" на виконання указу президента України "Про підготовку та проведення Саміту з питань енергетичної безпеки" (№1186/2007).

Дослідження компанії підтвердили економічну доцільність створення в Україні сучасного високотехнологічного нафтопереробного комплексу та доцільність використання нафтопроводу "Одеса – Броди" в аверсному режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News