Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко зміцнює "Нафтогаз" не через борги "Газпрому"

Середа, 24 червня 2009, 16:33

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що збільшення статутного капіталу "Нафтогазу" пов'язане зі зміцненням компанії, а не з необхідністю сплати за газ "Газпрому".

Про це вона заявила на прес-конференції у середу.

"Зараз законопроект про збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз" знаходиться у Верховній Раді. І це рішення ВР – збільшувати чи не збільшувати статутний капітал. Але це, так само як і для банків, які ми рекапіталізуємо, абсолютно логічне рішення в період кризи", - заявила Тимошенко.

"По суті таким чином покриваються кризові фінансові розриви", - пояснила вона.

Прем'єр також відзначила, що статутний капітал НАК не збільшувався ніколи і нам треба це хоч раз зробити, що Нафтогаз був потужною структурою, зокрема і в спілкуванні зі світовими організаціями й банками".

"Це не пов'язано з боргами чи не боргами. Це пов'язано зі зміцненням НАК "Нафтогаз", - заявила вона.

Тимошенко наголосила, що "Нафтогаз" не має "жодної копійки боргу перед "Газпромом", тоді як теплокомуненерго і місцеві приватні енергопостачальні компанії винні "Нафтогазу" 26 мільярдів гривень.

"І я хотіла, щоб хтось дав відповідь, як ці борги закривати, щоб НАК мав можливість нормально розраховуватися по своїх зобов'язаннях", - наголосила вона.

Як відомо, уряд пропонує збільшити статутний капітал "Нафтогазу" на 10-18 мільярдів гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування