У Тимошенко вважають, що Зурабов одержить схвалення

Середа, 24 червня 2009, 17:56

Уряд України розраховує, що призначення нового посла Росії в Україні послужить зміцненню відносин між країнами.

Про це сказав перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, відповідаючи на питання, як в українському уряді оцінюють можливе призначення Михайла Зурабова послом РФ в Україні.

"Я особисто з ним не знайомий, тому мені складно давати оцінку і прогнозувати щось, але сподіваюся, що посол сприятиме зміцненню відносин між нашими державами", - сказав Турчинов.

У той же час глава комітету з іноземних справ Верховної Ради Олег Білорус називає прийнятною для України кандидатуру Михайла Зурабова як посла Росії.

"Немає найкращих або ідеальних відносин. Але якщо Україна видасть агреман, а я сподіваюся, що вона його видасть на ім'я Зурабова, то це буде прийнятний, можливо, мінімально достатній, але прийнятний варіант", - сказав Білорус.

За його словами, Зурабов людина відома у Росії, "молода, активна".

При цьому Білорус нагадав, що Зурабов є претендентом на посаду посла також як і інші претенденти. "Але в Кремлі усі вирішує президент", - підкреслив глава профільного комітету, додавши, що рішення про призначення посла буде прийнято виходячи з інтересів Росії й України.

У той же час парламентарій ще раз підтвердив свою позицію про те, що новий посол Росії в Україні буде призначений не раніше осені. "Такі справи не робляться так швидко", - сказав Білорус.

На думку глави комітету, із призначенням Зурабова послом Росії в Києві російська політика щодо України буде політикою нового президента Росії Медведєва. "Політика непроста, яка активно або навіть агресивно захищатиме інтереси Росії", - сказав Білорус.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування