Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка і Тимошенко просять визначитися, хто в Міноборони головний

Середа, 24 червня 2009, 18:04

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони звертається до президента Віктора Ющенка і прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з вимогою "чітко визначити" керівника у Міністерстві оборони.

Про це заявив голова профільного комітету ВР Анатолій Гриценко, повідомляє УНІАН.

"Комітет стурбований тим, що практично втрачена керованість Збройними силами, принаймні існує загроза такої втрати", - зазначив Гриценко.

Зокрема, він пояснив, що протестом заступника генпрокурора від 22 червня поставлена під сумнів легітимність чинного в. о. міністра оборони Валерія Іващенка і рекомендовано відмінити рішення, які він приймав.

Гриценко також сказав, що заступник міністра оборони Ігор Монтрезор, якого уряд звільнив, а президент поновив на посаді, "вийшов з-під контролю".

"У нас є текст телеграми, де він (Монтрезор), будучи заступником міністра оборони, ставить завдання першому заступнику, іншим заступникам, Генеральному штабу…, де він фактично спрямовує Міноборони і Генштаб не виконувати рішень Іващенка", - зауважив депутат.

У зв’язку з цим Гриценко повідомив, що у четвер його комітет направить офіційне звернення до президента з вимогою вжити заходів з відновлення керівництва Збройними силами.

За словами Гриценка, комітет вимагатиме від президента негайно внести на затвердження Верховною Радою кандидатуру нового міністра оборони.

Також члени профільного комітету рекомендують президенту на період, поки не буде призначений новий міністр оборони, спільно з прем’єр-міністром і урядом чітко визначити і донести до керівного складу, хто є першим у Міністерстві оборони і чиї накази необхідно виконувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...