Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко доручила міністрам Ющенко зробити аналіз

Середа, 24 червня 2009, 18:55

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко дала доручення проаналізувати стан забезпечення мовних прав представників національних меншин під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Зазначається, що доручення дане на підставі критичних публікацій у ЗМІ.

Воно адресоване міністру освіти і науки Івану Вакарчуку, міністру культури і туризму Василю Вовкуну, голові державного комітету у справах національностей та релігій Юрію Решетнікову.

Результати аналізу мають бути надані Тимошенко у тижневий строк.

Як відомо, у вівторок "Партія Регіонів" внесла постанову про звільнення міністра освіти і науки Івана Вакарчука.

Як заявив з трибуни Верховної Ради нардеп Дмитро Табачник, "діяльність міністра деінтелектуалізації України Вакарчука вже найближчим часом матиме катастрофічні наслідки для майбутнього України".

"Другий рік поспіль за наказом Вакарчука відбувається антигуманний і непрофесійний експеримент над мільйонами учнів, їхніми батьками, викладачами і вчителями. Мова йде про тестування, коли політичний фарс підноситься до рівня реформування освіти", – заявив депутат.

"Чого вартий тільки обов’язковий мовний тест, що закрив доступ до вузів майже кожному 10 випускнику цього року, зокрема блискучим знавцям фізики, математики, хімії. Таких лише цього року майже 40 тисяч. Переважно це зламані долі дітей з Півдня і Сходу України", - додав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування