Гриценку не хочеться думати, скільки грошей може зажадати Москва

Середа, 24 червня 2009, 19:09

Парламентський комітет з питань нацбезпеки і оборони висловлює стурбованість змістом газових контрактів України та Росії.

Про це журналістам на брифінгу в середу повідомив голова комітету Анатолій Гриценко.

"Комітет без політизації, без персоніфікації цього питання стурбований тим, що документи, які були підписані 19 січня, не носять симетричного характеру і передбачають жорсткі санкції по відношенню до України за невиконання нею своїх зобов'язань і не включають відповідні санкції для РФ у разі невиконання нею своїх зобов'язань", - сказав він.

Гриценко також додав, що стурбованість викликають і зафіксовані в контрактах обсяги газу, які є надмірними.

"Ми прийняли рішення від імені комітету офіційно оголосити депутатський запит, в якому буде звернення до президента і прем'єр-міністра з вимогою викласти їх бачення шляхів мінімізації тих наслідків, які можуть виникнути після підписаних зобов'язань", - зазначив він.

Гриценко також підкреслив, що комітет не буде наполягати на перегляді газових контрактів, оскільки зараз треба говорити тільки про виконання своїх зобов'язань.

"І те, що на політичному рівні РФ зараз говорить, що вона не буде приймати по відношенню до нас санкції, на жаль, ми не можемо виключити, що за інших обставин Україні будуть висунуті фінансові звинувачення за невиконання умов контракту, а яким буде їх обсяг, не хочеться навіть і думати", - додав голова комітету.

Як відомо, раніше після низки звернень комітету з нацбезпеки до прем'єра з проханням надати копії газових контрактів, їх тексти були передані на вивчення в комітет.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування