Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа подумає, де терміново знайти гроші на газ для України

Середа, 24 червня 2009, 19:38

Єврокомісія має намір провести "технічні дискусії на високому рівні", на яких планується обговорити можливість надання негайної допомоги Україні для оплати рахунку за російський газ і запобігти новій газовій кризі.

Про це заявив прес-секретар Єврокомісії Йоханнес Лайтенбергер на прес-конференції в середу в Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Такі дискусії відбудуться у понеділок, 29 червня.

Прес-секретар заявив, що до обговорення будуть залучені представники російської та української влади, "Газпрому" і "Нафтогазу", а також експерти МВФ, Світового банку, Європейського інвестиційного банку та ЄБРР.

Лайтенбергер зазначив, що, беручи до уваги бюджет ЄС, у Брюсселя немає коштів для вирішення проблеми, і він не зможе взяти на себе українські витрати на газ.

"Я звернувся з проханням розглянути, чи можна надати термінову допомогу з розрахунком на міжнародні інститути і, можливо, Росію", - заявив, у свою чергу, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

"Зараз ми знаходимося в складній ситуації. Україна погано платить за газ, який вона купує у Росії. Але якщо Росія перекриє газовий кран для України, цілком можливо, що ЄС постраждає знову", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...