У п'ятницю парламент може скоротити шлях до президентства

Середа, 24 червня 2009, 20:34

Верховна Рада в п'ятницю може розглянути зміни до закону про вибори президента, які передбачають скорочення терміну виборчої кампанії з 120 до 90 днів.

Про це заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович.

"Норма в 90 днів буде обов'язково. Оскільки ця точка зору прийнята і нашою фракцією (Партія регіонів), і фракцією БЮТ, ми знаємо, що вона прийнята і фракцією блоку Литвина. Тому я не бачу, що буде якийсь-то суперечка навколо цього. Це однозначно буде реалізовано", - сказав він.

Лавринович зазначив, що в даний час над законопроектом працюють представники фракції Партії регіонів і БЮТ. У той же час перший віце-спікер не виключив, що до цієї роботи приєднаються представники і інших політичних сил.

"Мова йде про мінімальні зміни, які необхідні для того, щоб привести текст закону у відповідність з нинішніми реаліями. Тому що за 5 років змінилися не тільки окремі закони, але і змінилася структура державного управління", - підкреслив він.

У той же час перший віце-спікер не назвав конкретні пропозиції, про які йде мова. Він вказав на те, що ці зміни дозволять Центральній виборчій комісії організувати свою роботу по виборам президента.

Крім того, зазначив Лавринович, необхідно з існуючого тексту закону виключити норми, "які повинні були носити тимчасовий характер під час незаконного третього туру президентських виборів у 2004 році".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...