Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз: в українських сховищах газпромівського газу немає

Середа, 24 червня 2009, 21:28

Чинними контрактами між "Нафтогазом" та "Газпромом" не передбачено прямої залежності між закачуванням газу до ПСГ та транзитом російського газу.

Про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба НАК.

Компанія заявляє, що з початку 2006 року, в українських ПСГ не зберігається жодних обсягів газу, який належить "Газпрому".

"Виходячи з цього, протягом останніх 4 років та до сьогодні "Нафтогаз" не може отримати жодних претензій з боку "Газпрому" щодо відбору його газу з ПСГ України", - наголошується в заяві.

"Нафтогаз" зазначає, що весь обсяг російського транзитного газу, який надходить на територію України, у повному обсязі транспортується до споживачів країн Європи.

"Для забезпечення транзиту російського газу у "пікові" періоди НАК звертався до "Газпрому" з пропозицією щодо закачування додаткових обсягів газу до українських ПСГ, оскільки між компаніями існує чинний контракт, який передбачає таку можливість для "Газпрому", - йдеться у заяві.

"Від російських партнерів "Нафтогаз" не отримав позитивну відповідь на свою пропозицію", - наголосили у компанії.

Прес-служба зазначає, що НАК продовжує підготовку до опалювального сезону відповідно до визначеного Компанією графіку.

"Станом на 24 червня до підземних сховищ газу закачано 19,25 млрд. куб. метрів газу, що на 1 млрд. куб. метрів більше, ніж за аналогічні періоди 2007 та 2008 років", - йдеться у заяві.

"Весь обсяг газу, який знаходиться в ПСГ буде використаний для забезпечення безперебійного функціонування об’єднаної газотранспортної системи Євразійського континенту", - наголосили у Нафтогазі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування