Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценку готують виправдувальний "вирок"?

Четвер, 25 червня 2009, 09:53

Наступного пленарного тижня у Верховній Раді буде оприлюднений звіт тимчасової слідчої комісії, яка розслідує інцидент за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

Голова однієї з двох ТСК щодо цього інциденту, депутат БЮТ Роман Забзалюк сказав газеті "Комерсант-Україна", що за зібраними даними всі звинувачення на адресу міністра Луценко "носили провокаційний характер".

Він повідомив, що члени ТСК направили офіційні запити в МВС, МЗС та Мін'юст, а також у правоохоронні органи ФРН, запросили на найближче засідання посла України у ФРН Наталю Зарудну, генконсула у Франкфурті-на-Майні Олександра Новосьолова, представника МВС України в Німеччині Сергія Дятлова і самого Юрія Луценка.

"За час роботи комісії ми розіслали безліч запитів у різні структури, і перші відповіді, які ми отримали, свідчать про те, що всі звинувачення на адресу Луценка носили провокаційний характер", - заявив Забзалюк і додав, що комісія не отримала жодного офіційного свідчення порушення закону міністром.

"Правда, ми поки не отримали офіційної відповіді на наш запит від СБУ з приводу розслідування того, яким чином матеріали для службового користування МЗС могли потрапити у ЗМІ (лист посла України у ФРН Наталі Зарудної в МЗС, у якому вона інформує про інцидент і, зокрема, стверджує, що Юрій Луценко був у нетверезому стані).

Останнім етапом роботи ТСК, за словами Забзалюка, стане очна ставка між головою МВС, співробітниками СБУ та Наталією Зарудною. Голова ТСК припускає, що вона відбудеться наступного тижня.

"Після цього ми зможемо підготувати попередній звіт комісії і, ймовірно, оголосимо його до початку парламентських канікул", - каже він.

Між тим, за інформацією видання, звіт ТСК буде базуватися в основному на матеріалах службового розслідування Кабінету міністрів, рішенні Земельного суду Берліна і відповідях на запити комісії з боку МЗС та Мін'юсту.

Висновки службового розслідування Кабміну, як пише газета, складаються з шести пунктів. У них констатується, що інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні мав місце, але немає фактів, які підтверджують алкогольне сп'яніння когось із членів делегації.

У письмовому поясненні самого міністра, що додається до акта службового розслідування, говориться, що на обіді в кафе аеропорту "делегація замовила традиційне місцеве блюдо "Сосиски по-франкфуртськи" і по келиху світлого франкфуртського пива "Білдінг".

В урядовому документі вказується, що причинами конфлікту з місцевою поліцією стали "можливі неправомірні дії співробітників авіакомпанії Lufthansa через непідтверджені звинувачення у сп'янінні".

Прокуратура при Земельному суді Франкфурта-на-Майні відмовила в порушенні кримінальної справи у відношенні Юрія Луценка.

Також у документі вказується, що в ході затримання міністра й його сина поліція відеозйомку не вела, а всі матеріали, яка знаходяться в прокуратурі, німецькі слідчі видавати не мають наміру, бо в Луценка "з віце-президентом земельної поліції Гюнтером Хефнером досягнута домовленість про відмову від взаємних претензій".

Депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов, який був автором постанови про відставку Луценка після інциденту, заявив, що "не очікував нічого іншого від діяльності цієї комісії". "Ця комісія була створена лише для того, щоб сховати кінці у воду", - сказав він, запевнивши, що незважаючи на це "питання по Луценка не закрите".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: