Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і НУ-НС кажуть, що над Корнійчуком влаштували "розправу"

Четвер, 25 червня 2009, 10:25

Фракції БЮТ і НУ-НС заявляють про політичну розправу над заступником міністра юстиції Євгена Корнійчука збоку Генпрокуратури.

Про це від імені двох фракцій з трибуни парламенту у четвер заявив БЮТівець Володимир Яворівський.

"Ми заявляємо, що це нестерпно, це політична розправа. Те, що собі дозволяє Генпрокуратура, яка цілковито служить півдня президенту, а півдня Партії регіонів, – це речі недопустимі, вони опускають Україну на самісіньке цивілізаційне дно", - сказав він.

Яворівський заявив, що обшук у кабінеті Корнійчука є безпрецедентним випадком в історії України.

"Такого ще не було, щоб представники прокуратури буквально увірвалися у кабінет першого заступника міністра юстиції Корнійчука від БЮТ, пред’явили якісь несанкціонований папірець. Коли їм було доведено, що цей ордер на обшук недійсний, вони тут же, на коліні, переписали обвинувачення", - сказав він.

Як відомо, у середу ввечері слідчі Генпрокуратури намагалися провести обшук у кабінеті Корнійчука.

Сам Корнійчук вважає, що таким чином заступник генпрокурора Ренат Кузьмін "доводить, наскільки йому важлива незаконно отримана ним дача на базі Пуща-Водиця, через яку почався весь цей публічний спір".

Як відомо, останніми тижнями розгортається відкритий конфлікт між Корнійчуком і його тестем головою Верховного суду Василем Онопенком - з одного боку, і заступником генпрокурора Кузьміним та депутатом Андрієм Портновим - з іншого боку. Боротьба точиться за вплив на судову гілку влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування