На Корнійчука готують справу, а він може подати у відставку?

Четвер, 25 червня 2009, 10:33

Генпрокуратура найближчим часом може порушити справу у відношенні заступника міністра юстиції й одного з лідерів БЮТ Євгена Корнійчука за фактом нецільового використання бюджетних коштів.

Як повідомили "Сегодня" джерела в БЮТ, з подачі прокуратури готується його арешт.

Приводом став лист нібито за підписом Корнійчука, спрямований до НАК "Нафтогаз", відповідно до якого юридично обслуговувати НАК мала компанія "Магістр і партнери" (сума контракту – 26 млн грн), яку пов'язують із Корнійчуком (сам він цей зв'язок заперечує). І конкурсу нібито жодного не проводилося.

Як відомо, у середу соратники Корнійчука заявили про спроби Генпрокуратури провести обшук у кабінеті заступника міністра.

Джерело в ГПУ підтвердило що до Корнійчука у них справді виникло багато запитань. І щойно він вийде з лікарняного, за нього візьмуться впритул.

Між тим, як пише "Сегодня", з'явилися чутки, що Корнійчук написав заяву про відставку. Але питання про наявність такої заяви він залишив без відповіді.

А з приводу фірми "Магістр і партнери" сказав: "Я мав юридичне право залишитися в числі її акціонерів, однак не став цього робити, щоб уникнути конфлікту інтересів з перебуванням на держслужбі. Тому зараз до "Магістрів" відношення не маю".

За словами Корнійчука, чутки про його зв'язок із "Магістрами" поширюються "політичними конкурентами", однак соратника Андрія Портнова він до них не відносить. "У нас нормальні робочі відносини", - каже Корнійчук.

За неофіційною інформацією, між двома юридичними центрами БЮТ відбувся розкол: з одного боку, Портнов і його команда, з іншого боку – Корнійчук та його тесть, голова Верховного суду України Василь Онопенко. Предметом суперечки називають крісло міністра юстиції, на яке нібито претендували і Портнов, і Корнійчук.

Хоча за ще однією версією, озвученою "Сегодня" депутатом БЮТ, лінія розколу в блоці інша: "Відносини між Портновим і Онопенкои прохолодні, але не більше. А ситуація з Корнійчуком – це відгомін більш глобального розколу, який пройшов між групою Портнова і групою Турчинова-Кожем’якіна, до якої примикає зараз і голова МВС Луценко [...] Не виключаю, що дуже скоро цей розкол стане зовсім очевидний при найважливіших голосуваннях фракції".

Крім того, складні відносини в Корнійчука та Онопенка з заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним. Останній нарікає на корупцію в судовій системі, а Онопенко у відповідь, за інформацією журналістів, злив у ЗМІ інформацію про будівництво Кузьміним супердачі в Пущі-Водиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...