Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держказначейство не отримає незалежності

Четвер, 25 червня 2009, 11:03

Керівник Держказначейства Тетяна Слюз відмовилася від ідеї реорганізації відомства з метою повернути йому статус центрального органа виконавчої влади.

Про це повідомив газеті "Дело" виконувач обов’язків міністра фінансів Ігор Уманський, який виступав категорично проти подібної ініціативи.

На засіданні Кабміну 17 червня Уманський попросив голову уряду Юлію Тимошенко відкласти розгляд питання про реорганізацію Держказначейства, бо воно не пройшло процедуру узгодження з Мінфіном.

За словами міністра Кабінету міністрів Петра Крупка, в.о. міністра фінансів і голові Держказначейства потрібен був час, щоб "поспілкуватися й усунути всі протиріччя".

Керівнику Мінфіну вдалося знайти вагомі аргументи, щоб переконати Слюз відмовитися від своїх намірів. "Питання про реорганізацію Держказначейства більше не стоїть на порядку денному", - розповів Уманський.

За його словами, "головна проблема реорганізації – у втраті контролю Міністерством фінансів над Держказначейством як виконавцем витрат держбюджету".

"Але Мінфін буде і далі координувати діяльність відомства, і все одно ми будемо відповідати, якщо "автономне" Держказначейство не впорається з завданням", - каже виконувач обов'язків міністра фінансів.

З аргументами Мінфіну погоджуються й у секретаріаті президента.

"З огляду на сьогоднішні економічні умови, я ставлюся до такої ініціативи (реорганізації Держказначейства) зі скепсисом", - сказав перший заступник глави СП, екс-голова Держказначейства Олександр Шлапак.

"Здійснити запропоновані зміни – значить "підвісити в повітрі" близько 17 тисяч службовців казначейства, яких юридично повинні звільнити у зв'язку зі зміною статусу установи. Думаю, для них це обернеться непотрібним емоційним стресом", - додав він.

У той же час прихильники надання більш широких повноважень Держказначейству говорять, що незалежність відомства від волі керівництва Мінфіну дозволить йому оперативніше виконувати видаткову частину бюджету, що важливо в умовах кризи.

Як відомо, зараз Держказначейство має статус урядового органу і, відповідно до постанови Кабміну, цілковито підпорядковується Міністерству фінансів.

Голова відомства Слюз намагалася повернути відомству статус центрального органу виконавчої влади, щоб стати більш незалежною в своїх діях. Більше за все вона скаржиться на неможливість призначати чи звільняти підлеглих, які займають керівні посади, без узгодження з Мінфіном.

Також Слюз заявляла, що Мінфін не погоджується на зміну статусу Держказначейства через ніби-то зростаючі бюджетні витрати – тому що службовці центрального органу виконавчої влади отримують більше, ніж урядового.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...