У Ющенка враження, що кіровоградське вбивство намагаються закрити

Четвер, 25 червня 2009, 12:14

Президент Віктор Ющенко вимагає від правоохоронних органів поновити слідчі дії у справі розслідування вбивства мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, у причетності до вбивства якого підозрюють депутата БЮТ Віктора Лозинського.

Про це на брифінгу в секретаріаті президента повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

"Розслідування злочину, у скоєнні якого підозрюють народного депутата, а також керівників органів прокуратури та МВС Голованівського району, відбувається у закритому режимі і породжує ще більшу кількість запитань", - наголосила вона.

Як зазначила Ванникова, Ющенко вимагає від правоохоронних органів поновити слідчі дії у справі розслідування резонансного вбивства, незважаючи на ранги, фінансові статки потенційних злочинців, а також політичні сили, які їх захищають.

"З огляду на коментарі міністра МВС та інших високопосадовців складається загальне враження, що мета МВС закрити справу, замість її оперативного розкриття та притягнення винних до відповідальності", - наголосила прес-секретар.

Ванникова зауважила, що політична безвідповідальність, продемонстрована в ситуації із вбивством громадянина Олійника, є свідченням глибокої корумпованості силових структур.

Органи, покликані служити інтересам народу, сьогодні приватизовані політичними силами і фактично перетворені на партійні охоронні служби, додала вона.

"Однією з причин, яка дозволяє чиновникам уникати відповідальності за скоєні злочини та породжувати правовий безлад у країні, є депутатська недоторканість", - переказала Ванникова позицію президента.

"Вона відкриває для потенційних та реальних злочинців шлях до високих державних посад і ставить їх понад законом, а тому має бути скасована", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News