Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії Березовського знову визнали винним

Четвер, 25 червня 2009, 13:28

У четвер Красногорський міський суд Підмосков'я визнав російського бізнесмена Бориса Березовського, який утік у Великобританію, винним у розкраданні 140 млн рублів компанії "Логоваз".

Про це пише газета Комерсант.

У четвер була оголошена настановна частина вироку. У ній відзначається, що провина підприємця Березовського і іншого фігуранта справи Юлія Дубова в присвоєнні виторгу від продажу автомобілів компанії "Логоваз" доведена.

В даний час зачитування документу продовжується, термін для підсудних буде відомий 26 червня.

Процес проходить у заочній формі, оскільки обвинувачуваний знаходиться в розшуку.

Нагадаємо, обвинувачення вимагало для Березовського 15 років ув’язнення з перебуванням у колонії загального режиму. Крім цього, обвинувачення підтримало позов представників Самарської області про відшкодування матеріальних збитків в розмірі 58 млн руб.

В основі обвинувального акта – угода, укладена в 1994 році між ВАТ "Автоваз" і АТЗТ "Логоваз" про поставки легкових автомобілів. За версією наслідку, "Логовазу" було поставлено 20 тис. автомобілів ВАЗ різних моделей, що згодом були реалізовані Березовським.

Отримані кошти, що складали, як вважають правоохоронні органи, близько 144 млрд неденомінованих рублів були витрачені ним на власний розсуд, а рахунки "Автовазу" за поставлені автомобілі оплачені не були.

У результаті уряд Самарської області й адміністрація компанії "АвтоВАЗ" подали до суду, вимагаючи відшкодування матеріального збитку.

Раніше щодо Березовського вже був винесений вирок у справі про розкрадання у ВАТ "Аерофлот" 214,9 млн руб. Бізнесмен був заочно присуджений до шести років колонії.

Заочний вирок по цій справі набув законної сили в лютому 2009 року. Борис Березовський також обвинувачується в розкраданні держдачі в підмосковному селищі "Жуковка", розкраданні кредиту в $13 млн у банку "СБС-Агро" у 1997 році, а також у спробі насильницького захоплення влади.

Сам Березовський проживає у Великобританії, одержавши там у 2003 році статус біженця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування