Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васюник: Узгоджувати інтереси Ахметова, Коломойського і К° - рутинна робота

Четвер, 25 червня 2009, 14:13

Віце-прем'єр Іван Васюник звинувачує екс-голову Нацагентства з підготовки до "Євро-2012" Євгена Червоненка в тому, що в минулому році УЄФА ледь не позбавила Україну права на проведення чемпіонату.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу", коментуючи звинувачення Червоненка на його адресу у відсторонення його від роботи з підготовки до Євро.

"Рік тому, коли кризою ще й не пахло, бездіяльність і заангажованість органу, який очолював цей держслужбовець (Червоненко) завели Україну у глухий кут - УЄФА визначалася, чи зможемо ми взагалі провести Євро-2012", - сказав Васюник.

"Тому сьогодні для самого Червоненка було б краще займатися організацією підготовки столиці до фіналу, а не саботувати національний пріоритет - державну політику підготовки до Євро", - додав він.

На питання, чи складно йому балансувати між Ігорем Суркісом і Ігорем Коломойським, "чиї інтереси зараз зіткнулися у підготовці до Євро", Васюник відповів:

"Я можу продовжити список: Ахметовим, Ярославським, Новинським... Узгодження інтересів політичних, ділових, громадських груп - нормальна рутинна робота держчиновника. І якщо для нього це складно - значить, він обрав не той шлях у житті".

На його думку, багато хто зараз ставиться до Євро "по-радянськи - як до розподілу грошових коштів окремим містам".

"Насправді Євро - це проект української інтеграції в Європу. Тому за правильного розуміння цілей Євро акцент переноситься рівномірно на всі регіони України. Висловлюючись поняттями тотального футболу, виходить, що грають усі, а не тільки той, хто володіє м'ячем", - сказав Васюник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...