У Пхеньяні погрожують полити Південну Корею "вогненною зливою"

Четвер, 25 червня 2009, 14:20

Пропозиція США взяти Південну Корею під свою "ядерну парасольку" дає повне право КНДР розробляти власну ядерну програму, говориться в статті, опублікованій в північнокорейській газеті "Нодон сінмун".

Витримки з цього матеріалу публікують у четвер південнокорейські ЗМІ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Домовленості про "розширене стримування" тільки виправдують наше прагнення мати засоби ядерного стримування, і якщо щось станеться, виникне безжалісна ситуація, коли вогненна злива наших засобів ядерного стримування обрушиться на Південну Корею", - пише "Нодон сінмун", яка є головним друкованим органом північнокорейської Трудової партії Кореї (ТПК).

Автори статті назвали угоду голів США і Південної Кореї про ядерний захист "огидним поцілунком між хазяїном і його слугою", а розмови Вашингтона і Сеула про санкції проти КНДР "дурницею".

"США і їхні південнокорейські маріонетки сильно помиляються, якщо вважають, що їхнє дурне ревіння допоможе натиснути на КНДР", - зазначає газета.

"Засоби ядерного стримування КНДР не мають потреби в чиємусь "визнанні", і їхня єдина мета - це захист від провокацій агресора", - говориться в статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News