Вихід "нашоукраїнських" міністрів не паралізує Тимошенко

Четвер, 25 червня 2009, 14:33

Якщо "Наша Україна" вирішить вивести своїх міністрів зі складу уряду Юлії Тимошенко, це не паралізує роботу Кабміну і не стане підставою для розпуску парламенту.

Про це в коментарі Ліга.net заявив народний депутат від НУНС Руслан Князевич.

Князевич відзначив, що заяви міністрів-"нашоукраїнців" про відставку ще не є підставою для їх звільнення.

"Це тільки є підставою для того, щоб парламент розглянув таку заяву і прийняв відповідне рішення. Я не думаю, що парламент у цій ситуації буде наосліп приймати рішення ... Вони (міністри) будуть продовжувати працювати, поки за їхніми заявами не буде ухвалено рішення. Я запевняю вас, таких рішень не буде ", - сказав він.

За його словами, навіть якщо міністри-"нашоукраїнці" будуть звільнені, це не стане підставою для дострокового припинення повноважень парламенту. Просто в такому випадку уряд не зможе проводити засідання і ухвалювати рішення.

"Але кожен з міністрів може у повному обсязі виконувати свої функціональні повноваження", - підкреслив народний депутат.

Така ситуація, вважає Князевич, буде тільки підставою для доукомплектування уряду.

"До сих пір, поки уряд не буде доукомплектовано, кожен міністр буде працювати на своїй посаді, і це не буде підставою для того, щоб розпустити парламент. Тому всі, хто гіпотетично будує в своїй голові такі захмарні плани, не дочитує до кінця Конституцію" , - заявив він.

Князевич упевнений, що рішення "Нашої України" про вихід з коаліції теж не стане підставою для розпуску парламенту. Гіпотетично можна зібрати 37 підписів (більшість членів фракції НУНС) за вихід з коаліції.

"Але з практичної точки зору це неможливо, оскільки серед тих, хто підтримав коаліцію з членів партії, по-моєму, залишилося двоє чи троє осіб. З них двоє - Микола Мартиненко та Олександр Третьяков, керівники фракції, які свої посади отримали тільки завдяки цій коаліції ... Таким чином, і в цій частині такі плани приречені і не до кінця відпрацьовані з точки зору права ", - констатував парламентарій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування