Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти журналістів в Києві застосували сльозогінний газ

Четвер, 25 червня 2009, 15:06

Охорона адмінбудівлі КП "Київська фармація" застосувала сльозогінний газ проти оператора знімальної групи програми "Закрита зона".

Про це повідомляють джерела "Української правди" в столичній міліції.

За попередньою інформацією інцидент стався близько 11 години у четвер.

Як розповіла "Українській правді" журналіст програми "Закрита зона" Олена Бондаренко, коли знімальна група намагалася записати стенд-ап на фоні адмінбудівлі КП "Київська фармація", яке знаходиться на вулиці Івана Франка, 38-б, вийшов охоронець і намагався заборонити зйомку.

Журналісти пояснили йому, що своїми діями він перешкоджає їхній професійній діяльності. Пізніше до знімальної групи підійшов інший чоловік, який не назвався, і теж наполегливо намагався заборонити зйомку. Пізніше він застосував застосував сльозогінний газ проти оператора групи.

На даний момент охоронець, людина, яка застосувала газ (за попередньою інформацією є працівником цього підприємства), а також журналіст і оператор затримані і знаходяться в одному з відділків міліції, де дають пояснення стосовно інциденту.

За словами джерела, за наслідками інциденту може бути порушено кримінальну справу за статтею хуліганство.

Однак співрозмовник не виключив, що пізніше справа може бути перекваліфікована в залежності від ходу розслідування за статтею "перешкоджання професійній діяльності журналіста".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування