Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: криза не завершується, а посилюється

Четвер, 25 червня 2009, 16:04

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що "криза в Україні не завершується, а посилюється".

Про це він заявив на презентації осередка "Фронта змін" у Запоріжжі, повідомляє прес-служба політсили.

Він зазначив, що відповіді на кризу немає ні в кого: ні в українців, ні у влади, яка представляє українців.

"Я чітко розумію, що криза буде далі рухатися і, як правило, вона має певні хвилі. Наступна хвиля кризи - це звичайно осінь і зима, адже країна втратила 30 відсотків ВВП з початку року. Почуйте цю цифру! Ми кожен рік приростали, в середньому, на 5-6 відсотків. 30 відсотків - це ми, фактично, втратили майже декаду нашого розвитку. Ми повернулися на докризові показники 1998 року", – зазначив депутат.

Яценюк, коментуючи економічну ситуацію в країні, зазначив, що 15 мільярдів гривен сьогодні складає сума невідшкодованого ПДВ.

"Це просто в когось забрали гроші і не віддали. У кого забрали? У підприємців, у робітників.
Їм просто не віддають гроші для того, щоб показувати виконання бюджету. 9 мільярдів гривен передплати - просто зібрали податки на декілька місяців наперед. 105 мільярдів доларів ми винні зовнішньому світу. Це декілька обсягів українського бюджету. Хто за все це буде платити? Я вам скажу: нам доведеться за усе це розраховуватися", - зауважив він.

Яценюк наголосив, що, окрім віддавання зовнішніх боргів, перед новою українською владою постануть п’ять основних проблем: перша політично розколота країна, друга – відсутність чіткого управління, третя – відсутність єдності нації, четверта – несформована політідея і нація і остання, п’ята – неймовірні економічні проблеми.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування