Корнійчук наскаржився Медведьку на Кузьміна і залучить у "розборки" Раду

Четвер, 25 червня 2009, 16:19

Заступник міністра юстиції Євген Корнійчук подав скаргу на ім’я генпрокурора Олександра Медведька щодо незаконних дій його підлеглих з проведення обшуку у його службовому кабінеті.

Про це він сказав на прес-конференції у четвер.

"Мною підготовлена та направлена скарга на ім’я генпрокурора щодо незаконних дій прокуратури", - сказав Корнійчук.

Крім того, за його словами, наразі готується постанова щодо створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з цього ж приводу, яку планується винести на розгляд парламенту у п’ятницю.

Разом з тим присутній на прес-конференції депутат від БЮТ Юрій Прокопчук, який був в офісі Корнійчука під час обшуку, сказав, що має наміри підготувати зміни до закону про прокуратуру, зокрема, щодо деполітизації цього органу.

Він сказав, що слідчі проводили обшук на підставі справи, припиненої судовим провадженням, а після доведення рішення суду до їхнього відома, вони "просто на коліні" написали нову постанову.

"Це абсолютно замовна справа. За інформацією, яку надав сам пан Кузьмін (заступник генпрокурора), Генпрокуратура перевіряє діяльність державних чиновників, наближених до Василя Онопенка (голови Верховного суду). А завтра вони можуть зайнятися чиїмись іншими людьми", - сказав Прокопчук.

У свою чергу Корнійчук не виключив, що ці події мають на меті тиск на судову гілку влади напередодні виборів.

"Можливість застосування суду під час президентської кампанії дуже висока. Так було у 2004 році, і може повторитися. Як ви пам’ятаєте, я займаюся саме цим напрямком, зокрема, представленням інтересів держави у судах, у тому числі і міжнародних", - сказав він.

Корнійчук також припустив, що іншими замовниками справи проти нього можуть бути олігархи, проти яких у судових справах він виступає як державний обвинувач. Зокрема, він нагадав справи щодо Дніпроенерго, Укргазенерго і Укртатнафти.

Крім того, за словами Корнійчука, на вінчестері комп’ютера, вилученого з його кабінету, знаходиться "інформація, яка пов’язана з поточними судовими справами проти держави Україна".

"Я сподіваюся, що слідчі для того, щоб принаймні не зашкодити державі, додумаються зняти копії і повернути всі документи у міністерство", - сказав він.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...