Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдума схвалила людину Путіна. Рішення за Україною

Четвер, 25 червня 2009, 16:28

Комітет Держдуми у справах СНД і зв'язків із співвітчизниками в четвер підтримав кандидатуру Михайла Зурабова на посаду посла Росії в Україні.

Про це повідомив журналістам депутат Олександр Хінштейн, який вийшов із зали, де в закритому режимі засідав комітет, передає РИА Новости.

Раніше в четвер кандидатуру Зурабова підтримав комітет Ради Федерації у справах СНД.

Глава комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків із співвітчизниками Олексій Островський повідомив, що з восьми членів комітету сім проголосували за схвалення кандидатури Зурабова, а один проти.

У свою чергу, заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін зазначив, що відносини центрального апарата МЗС Росії з колишнім послом "були блискучими і висловив сподівання, що після призначення Зурабова послом в Україні взаємодія з ним буде настільки ж ефективною.

За словами Карасіна, призначення Зурабова, який не є кадровим дипломатом, на посаду посла на Україні означає високу ступінь довіри йому з боку керівництва країни.

"Справа в тому, що часто посли призначаються президентами не тільки в РФ, але й в інших країнах з числа державних діячів. Це означає, що керівництво країни довіряє йому", - сказав Карасін.

Головним пріоритетом роботи Зурабова як посла Карасін назвав вибудовування дружніх і добросусідських відносин з Україною.

Заступник міністра зазначив, що узгодження кандидатури Зурабова в думському комітеті зі справ СНД є лише етапом, для його затвердження в посаді посла необхідно дочекатися агремана української сторони, тільки після цього посол буде призначений указом президента РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування