Ющенко просить звільнити учасників "полювання" на Кіровоградщині

Четвер, 25 червня 2009, 16:31

Президент Віктор Ющенко просить МВС та Генпрокуратуру звільнити своїх керівників у Кіровоградській області та Голованівському районі зокрема у зв'язку із вбивством Валерія Олійника, у причетності до якого підозрюють депутата від БЮТ Віктора Лозинського.

Про це він сказав під час зустрічі з головою СБУ Валентином Наливайченком, заступником генпрокурора Віктором Кудрявцевим та першим заступником керівника МВС Михайлом Клюєвим з приводу розслідування вбивства Олійника, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко висловив глибоке занепокоєння відсутністю результатів розслідування вбивства Олійника і назвав бездарними дії правоохоронних органів у цій справі.

"Тиждень громадськість країни знаходиться в тривозі як щодо самого факту вбивства, так і щодо того, що до сьогодні зроблені дії говорять про те, що ні Генпрокуратура, ні, тим більше, міліція не можуть зробити законних слідчих дій, до яких би була відновлена довіра людей", - сказав президент.

Ющенко наголосив, що розслідування злочину, у скоєнні якого підозрюють Лозинського, а також прокурора Голованівського району Євгена Горбенка та начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, є для нього "принциповою справою", адже, підкреслив президент, злочинцями були люди "статусні, в недоторканності, зі службовими посвідченнями МВС".

Президент дав низку доручень для невідкладного виконання. По-перше, глава держави звернувся з проханням вже у четвер передати подальше розслідування цієї кримінальної справи до Генпрокуратури.

По-друге, президент доручив генпрокурору до 18.00 четверга створити оперативно-слідчу групу, до складу якої б увійшли працівники центрального апарату Генпрокуратури, МВС. На 18.30 президент очікує інформацію про створення такої групи.

Президент також звернувся до генпрокурора призначити по даній справі спеціального прокурора, який буде здійснювати нагляд за ходом розслідування цієї справи та щоденно доповідати про результати.

Також Ющенко просить генпрокурора звільнити із займаної посади прокурорів Кіровоградської області та Голованівського району.

Окрім того, президент просить керівництво МВС звільнити із займаної посади начальника Кіровоградського обласного УМВС, керівника районного відділу і здійснити відповідні службові розслідування.

Окремо глава держави дав доручення вивчити питання про набуття статусу мисливських угідь як у конкретному випадку Голованівського району Кіровоградської області, так і в цілому по Україні. "Просив би зробити тотальну перевірку по Україні", - сказав він.

Через 7 днів президент має намір провести засідання РНБО, на якому розглянути дії міліції, прокуратури та СБУ щодо цієї справи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування