Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко до Тимошенко: "Ваші депутати вбивають людей"

Четвер, 25 червня 2009, 16:44

Президент Віктор Ющенко закликає народних депутатів та прем’єр-міністра Юлію Тимошенко підтримати його пропозицію до Верховної Ради щодо скасування депутатської недоторканності.

"Прем'єр-міністр Тимошенко підписала коаліційну угоду, де чорним по білому було взято на себе зобов'язання підтримати ідею зняття депутатської недоторканності", - зазначив Ющенко під час зустрічі з керівниками правоохоронних органів щодо вбивства Валерія Олійника.

"Сьогодні у вас, Юліє Володимирівно, більшість в українському парламенті. Сьогодні ваші однопартійці вбивають людей. Якщо ви на стороні українського закону, якщо ви об'єднані виборчим зобов'язанням, я переконаний, ви підтримаєте мою ініціативу щодо скасування депутатської недоторканності", - заявив президент.

Він наголосив, що з таким самим проханням звертається і до спікера Верховної Ради Володимира Литвина, "який разом зі своєю політичною силою значною мірою може допомогти у прийнятті цього принципового рішення".

Президент також звернув увагу опозиції, що її голос зараз також дуже важливий для того, щоб в Україні запанував закон.

"Я звертаюся до суспільства. Скільки треба, щоб ще загинуло людей від рук злочинців у владі, щоб ми сформували громадську нетерпимість щодо існування депутатської недоторканності? Я шукаю підтримки в цьому питанні і сподіваюся на голос людей", - сказав Ющенко.

На переконання президента, "уроки, які треба зробити з цієї ситуації, повинні базуватися на тому, що вбивство Валерія Олійника - це є приклад того, як партійна модель формування влади, як партійний принцип формування правоохоронних органів приводить до того, що ми маємо унікальні витоки бандитизму, злочинності і корупції в цих органах".

"Доки партійці будуть призначатися прокурором чи міністром, будь-де, будь-якого статусу чи рівня, доки цей партієць у статусі народного депутата матиме за законом депутатську недоторканність, ми корупцію ніколи не подолаємо", - додав глава держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування